Η φιλοσοφία μου

Κατά τη διάρκεια της δουλειάς μου με διάφορους ανθρώπους και μεθόδους από τον κόσμο του σύγχρονου χορού και των παιδαγωγικών, ανέπτυξα μερικές γενικές κατευθυντήριες αρχές τις οποίες προσπαθώ να ακολουθώ αλλά να προωθώ και στους άλλους μέσω της διδασκαλίας μου. Εδώ είναι κάποιες από αυτές:

  • Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Μείνετε σε συνεχή εξερεύνυση του εαυτού σας και των άλλων ανθρώπων. Κρατείστε την περιέργεια σας για το σώμα σας, τις σχέσεις σας και γενικά για την ζωή ζωντανή.
  • Ξαναανακαλύψτε τις αισθήσεις σας. Τι σημαίνει να βλέπεται όταν κοιτάζετε, να αγγίζετε όταν αγγίζετε, να μυρίζεστε όταν μυρίζεστε, να ακούτε όταν ακούτε
  • Να αμφισβητάτε τις έτοιμες απαντήσεις της κοινωνίας για το σώμα, τη συμπεριφορά, τους κοινωνικούς κανόνες και τις συμβάσεις. Βάλτε τα όλα υπό αμφισβήτηση, ανακαλύψτε τη δική σας αλήθεια και στη συνέχεια αμφισβητήστε την ξανά.
  • Αφήστε τον εαυτό σας να παίξει με τη σοβαρότητα που το κάνουν τα παιδιά. Ανακαλύψτε την απεριόριστη γνώση και την ποίηση που είναι κρυμμένη στο σώμα σας μέσω της φαντασίας και του παιχνιδιού.
  • Κρατείστε την ποίηση της ζωής ζωντανή γιατί είναι η μόνη ασπίδα στις κοινοτυπίες και την βαρεμάρα.

Αυτός είναι ο χορός για μένα αυτή τη στιγμή, γι ‘αυτό χορεύω και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να βλέπω άλλους να χορεύουν.